Ananas, Basilikum dessert

3.5/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Visninger: 11461
Ananas, Basilikum dessert

Du skal bruge

Basilikumsis:
  • 4 dl letmælk
  • 2 dl fløde
  • 4 past. æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 4 spsk friskhakket basilikum

Basilikum crumble:
  • 50 g mandelmel
  • 50 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 2 spsk friskhakket basilikum

Syltede ananas:
  • 100 g sukker
  • 200 g vand
  • En håndfuld friskhakket basilikum

Brombærcreme:
  • 10 frosne brombær
  • 1 spsk flormelis
  • 2 blade husblas
  • 3 spsk græsk yoghurt

Ananas fromage:
  • 2 bægre past. æggeblommer
  • 85 g sukker
  • 1 dåse ananas
  • 6 blade husblas
  • 1/2 liter fløde
  • 2 bægre past. æggehvider

Karamel:
  • 1 ds kondenseret mælk


Sådan gør du

Basilikumsis:
Mælk, fløde, basilikum og halvdelen af sukkeret varmes op til lige før kogepunktet, blendes og afkøles. 

Æggeblommer og resten af sukkeret piskes hvidt og luftigt. De to masser blandes sammen og køres på ismaskine til rette konsistens.

Basilikum crumble:
Alle ingredienserne blandes sammen med hænderne til en samlet dej. Dejen fordeles på en bageplade og bages i ovnen ved 140 grader til den er gyldenbrun. Afkøles og smuldres.

Syltede ananas:
Vand og sukker bringes i kog, og hældes over ananas, som er skåret i passende stykker, og drysset med basilikum. Skal trække mindst 2 timer.

Brombærcreme:
De frosne brombær tøes op i en gryde med en smule vand. Når de er optøede blendes de og sigtes fri for kerner. Husblassen smeltes i brombærsaften, som er tilbage i gryden. Græsk yoghurt, flormelis, bær og husblas røres sammen. Cremen puttes i sprøjtepose og sættes på køl til den har sat sig. 

Ananas fromage:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt. Husblassen smeltes i 2 dl ananas saft. Husblassen vendes derefter i æggemassen. Ananas blendes til puré og røres i æggemassen. Fløden piskes til skum og vendes i. Æggehviderne piskes stives og vendes forsigtigt i massen. Derefter hældes det i forme og sættes på køl.

Karamel:
Dåsen med kondenseret mælk koges udåbnet i en gryde dækket med vand i 3 timer. Det er vigtigt at gryden hele tiden er dækket med vand, ellers kan dåsen eksplodere. Derefter afkøles dåsen, og den kolde karamel puttes i sprøjtepose. 
535730 10151421772919914 697323237 n

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark