Dundeecake

5.3/6 rating (4 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Meget nem
  • Klar på: 1
  • Visninger: 2623
Dundeecake

Du skal bruge

150 g smør 150 g rørsukker 3 store æg 150 g mel 100 g smuttede, malede, dvs. meget finthakkede mandler 300 g blandede rosiner, gule, mørke, sorte, grønne 75 g hakket syltet pomeransskal 75 g hakket sukat 75 g drænede amarenakirsebær revet skal og saft af en citron 1 spsk. knuste, tørrede orangeblomster en stor spsk. bagepulver en spsk. fløde rørt med lidt sukker til pensling en håndfuld smuttede, flækkede mandler til pynt. 2 spsk. orangeblomstvand 4 spsk. whisky eller brun rom


Sådan gør du

1.Rør smør og sukker helt, helt hvidt, og til sukkeret er opløst. Rør æggene i en ad gangen. Ægget skal være helt optaget i dejen , før man kører løs med det næste. Vend alle frugterne med halvdelen af melet, bagepulver, og orangeblomster. Rør citronsaft og skal i, og vend så først med resten af melet, dernæst med lidt af smørcremen, og så resten af den. Fordel dejen i en springform foret med bagepapir. Pensl overfladen med fløde/sukker og læg mandlerne i et mønster på overfladen. Bag ved 165 grader til kagen er akkurat gennembagt. Prøv med en træpind, når der ikke hænger noget i er kagen færdig. Dryp kagen med orangeblomstvand og sprut når den er kølet en smule af. Pak ind i bagepapir, og dernæst folie når den er helt kold. Opbevar køligt, men ikke i køleskabet

Beskrivelse

En Dundeecake kan holde sig rigtig længe, hvorfor man lige så godt kan fordoble portionen, så man har en kage til en anden dag inden jul. Når man køber den i England er den dækket af et tykt og smukt mønsterlagt lag flækkede mandler og cocktailbær, og nogen gange også paranødder. Jeg tror tilfældigvis at paranødder ikke er beregnet til at mennesker skal spise dem. Der har været meget frem og tilbage om inderskallernes giftighed, aflatoxiner og de har været forbudt i flere omgange. Man skal holde sig fra dem, især hvis man i forvejen er den mindste smule allergisk anlagt, også selv om de ikke er forbudt i øjeblikket. Cocktailbærrene skal man bruge hvis man har lyst, jeg indrømmer gerne at jeg er helt vild med både de gule og de grønne og de røde. Af hensyn til de mere renlivede og retlinede har jeg kommet amarenakirsebær i selve kagen. De er ikke helt så hysterisk røde, og smager også af helt vidunderligt af kirsebær hvad cocktailbær bestemt ikke gør. Men hvis man er til de andre, så ‑ by all means ‑ Af Camilla Plum

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark