PECHE MELBA - TÆRTE MED CREME AF HVID CHOKOLADE, HINDBÆR OG FERSKENSORBET

2.7/6 rating (3 votes)
  • Til: 4 personer
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 4963
PECHE MELBA - TÆRTE MED CREME AF HVID CHOKOLADE, HINDBÆR OG FERSKENSORBET

Du skal bruge

CREME
  • 120 g hvid chokolade, dråber
  • 2 dl fløde
  • ½ vaniljestang
MØRDEJ

  • 250 g mel
  • 140 g smør
  • 90 g flormelis
  • 1 æg 
FERSKENSORBET:
  • 9 modne ferskner
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ lime
  • 2 gelatineblade     
NB: Kræver en ismaskine


Sådan gør du

CREME

  • 120 g hvid chokolade, dråber
  • 2 dl fløde
  • ½ vaniljestang

Kog fløden op og hæld den over chokoladedråberne. Rør indtil chokoladen er smeltet. Køl ned og pisk som flødeskum.

MØRDEJ

250 g mel
140 g smør
90 g flormelis
1 æg

Alle ingredienserne køres sammen til én dej i en foodprocessor eller røremaskine.
Rul dejen ud til en tykkelse på 3 mm og kom den i en smurt tærteform. Bag den ved 190 grader i ca. 15 minutter.

FERSKENSORBET:
9 modne ferskner
1 spsk. flormelis
½ lime
2 gelatineblade

NB: Kræver en ismaskine

Gem 1 af fersknerne til at til at pynte tærten med og hæld kogende vand over resten og flå dem. Halvér dem, fjern stenene, og kom de udstenede ferskner i blenderen med flormelis og limesaft og blend til puré.
Udblød gelatinen i koldt vand. Varm 1 spsk. af den blendede ferskenpuré op til minimum 70 grader. Smelt derefter husblasen heri og hæld den tilbage i resten af puréen, blend det sammen. Kør derefter på ismaskine.

ANRETNING
  • 1 bk. Hindbær,
  • 3 kviste Citronverbena eller citronmelisse

Skær ferskenen i tynde både. Fyld chokoladecremen i tærterne. Ferskensorbeten kugles og lægges på cremen, fordel hindbær og ferskenbådene derpå og pynt til sidst med citron verbena.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark