ÆBLESALAT MED KÅL OG KIKÆRTER

6.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Klar på: 10 min
  • Visninger: 5175
ÆBLESALAT MED KÅL OG KIKÆRTER

Du skal bruge

  • 2-3 æbler
  • 300 g kål
  • 150 g kogte kikærter (= 100 g tørre)
  • 1 skalotteløg
  •  ½ bdt. bredbladet persille

Marinade:

  • 3 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. rapsolie – koldpresset
  • 1 tsk. æbleblomsthonning
  • Havsalt
  • Peber


Sådan gør du

Skyl æblerne, skær dem i kvarter, og frigør for kernehus. Skær dem derpå i tynde både. Skyl og afdryp kålen godt, og skær den helt fint. Vend kål og æbler sammen med de kogte kikærter i en skål, og hæld en marinade af eddike, olie og honning over. Pil skalotteløget, og skær det ud i helt tynde ringe. Vask og afdryp persillen, og pluk bladene af stilkene, der kasseres. Vend persille og løg godt rundt i salaten, når den har trukket lidt med marinaden. Smag evt. til med ekstra salt, eddike og peber

Beskrivelse

Marinade:
Rør eddike, olie og honning sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Tip: Til salaten kan enten anvendes savojkål, spidskål, rosenkål eller grønkål. Kogte kikærter kan fås færdige på dåse. Kan man ikke skaffe æbleblomsthonning kan anden honning selvfølgelig bruges. Spis salaten som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til stegt fisk eller kød.

franks

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark