Thai fisk med sur sød sauce (pla rad prik)

6.0/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 30 min
  • Visninger: 5785
Thai fisk med sur sød sauce (pla rad prik)

Du skal bruge

  • 1 hel, renset fisk (snapper eller brasen) ca. 1¼ kg.
  • 25 g. mel Vegetabilsk olie til stegning

 Sur sød sauce         

  • 2 fed. hakket hvidløg
  • 1 stk. løg hakket
  • 5-8 stk. cherrytomat
  • 1 stk. gulerod i skiver
  • ½ stk. ananas i tern
  • 1 stor løg
  • 2 cm. Finthakket, skrællet, frisk ingefærrod
  • 50 g. brun farin
  • 2 spsk. fiskesauce
  • ½ dl. ris- eller hvidvinseddike
  • 2 tsk. majsme
  • ¾ dl. Vand
  • 3 spsk. eddike
  • 1 l. olie


Sådan gør du

Rens fisken godt og skrab skællene af. Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.

Varm olien op i en stegepande og steg fisken gyldenbrun til de sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.

Sur sød sauce

Hæld det meste af olien af panden, men lad 2 spsk. blive tilbage og varm det op. Tilsæt hvidløg og løg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grønsager og ingefær samt brun farin, fiskesauce og eddike i.

Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for blusset og lad det simre i ca. 2 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig sprøde.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark