Thai-fiskefrikadeller Tod Man Pla ทอดมันปลา

6.0/6 rating (8 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 12277
Thai-fiskefrikadeller Tod Man Pla ทอดมันปลา

Du skal bruge


  Agurk salat
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • ½ dl. ris vineddike eller hvidvin eddike
  • ½ dl. sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. rødchili
  • Dild fint hakket

Fiskefrikadeller

  • 400 g. lyssej filet, groft hakket (torsk eller lyssej)
  • 1½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 10 tsk. limeblad, finthakket
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 200 g. grønne bønner
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. Fish Sauce
  • 1 l. Olie til stegning.


Sådan gør du

Thai-fiskefrikadeller med sursød agurk salat. Tod Man Pla ทอดมันปลา.


Agurk salat

Halvér agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver på skrå og snit ligeledes rødløget i skiver. Opvarm hvidvineddike, sukker og vand til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og afkøl og rør salt i. Kom agurker, fint hakket chili og løg i en skål, hæld lagen over og lad det trække ca. 30-45 min.

Fiskefrikadeller

Rør lyssej med salt i en blænder i ca. 2-5 min til den er sej. og kom æg og mel i, indtil farsen er jævn. Tilsæt rød karry, sukker, Fish Sauce og blændes i 3 min. Kom farsen i en skål. Tilsæt fint hakket grøne bønne rør farsen godt igennem.  Sæt farsen i køleskabet indtil stegning. Varm olie op til 160-180 grader. Fritter derefter fiskefrikadeller ca. 3-5 min. Til de er gylden.

Server thai fiskefrikadellerne med sursød agurk salat eller sur sød sauce.

Thai kødbolle
Jeg lavede dem til min Pop up restaruant dag kan ses her.


Beskrivelse

728x90 01-1

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark