Bagt kulmule med græske kartofler

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 55 minutter
  • Visninger: 4697
Bagt kulmule med græske kartofler

Du skal bruge

Græske citronkartofler:
  • 1 kg små nye kartofler
  • 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt
  • 2 kviste timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g små sorte græske oliven
  • Salt og peber Tzatziki:
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt Fisk:
  • 4 tomater
  • 500 g kulmulefilet uden skind og ben
  • 1 tsk tørret oregano eller rosmarin
Tilbehør:
  • Godt brød


Sådan gør du

Græske citronkartofler:

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
  • Pres saften ud af halvdelen af citronen. Skær den anden halvdel i tern.
  • Hak hvidløget, og skær peberrugterne i grove stykker.
  • Bland citrontern, citronsaft, peberfrugter, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og bag i 30 min.
Tzatziki:

  • Riv agurken groft, og pres saften let ud af agurken med hænderne.
  • Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Fisk:

  • Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
  • Skær kulmulen i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
  • Bag fisk og tomater 8-10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.
Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.

Tip: I stedet for kulmule kan du anvende brosme, torsk, kuller, sej, rødfisk eller lange.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark