Fisk

Fisk Voksne bør spise 200-300 gram fisk om ugen og variere mellem fede og magre fiskearter. 300 gram svarer til to hovedmåltider med fisk eller et hovedmåltid samt fisk som pålæg næsten dagligt. Næsten halvdelen af danskerne spiser meget sjældent fisk. Fisk er sundt Fisk er sundt, fordi de indeholder nogle sunde fiskeolier (omega-3 fedtsyrer), D-vitamin, jod og selen. Ved at spise den anbefalede mængde fisk nedsætter man risikoen for blandt andet hjerte-karsygdomme. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, der øger risikoen for knoglebrud hos ældre. Jodmangel kan give forstørret skjoldbruskkirtel og dermed risiko for forstyrrelser i stofskiftet. Egentlig mangel på selen findes ikke hos danskerne, men man kan mindske risikoen for kræft og hjerte-karsygdomme ved at spise selenholdig kost. Frosne fisk er lige så sunde som friske. Kapsler med fiskeolie har ikke samme sundhedsmæssige effekter som fisk. Spis forskellige slags fisk Det er bedst at spise forskellige fiskearter, både de fede som laks, sild, makrel og ål, og de magre fisk som skrubber, rødspætter torsk og tun. De forskellige fiskearter rummer forskellige mængder af de sunde stoffer. Fede fisk indeholder sunde fiskeolier, men de kan også indeholde mere forurening.
  • Personer: 4 personer
  • Klar på: 15 min
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Varmrøget økologisk ørred med rosin-kompot

4.5/6 rating (2 votes)

Baconsvøbt torsk med råsyltede grøntsager
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Baconsvøbt torsk med råsyltede grøntsager

3.8/6 rating (4 votes)

Bagt kulmule med græske kartofler
  • Personer: 4 personer
  • Klar på: 55 minutter
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Bagt kulmule med græske kartofler

4.0/6 rating (1 votes)

Bagt skrubbe med rosmarin, peberfrugt og radiser
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Bagt skrubbe med rosmarin, peberfrugt og radiser

5.3/6 rating (3 votes)

Bouillabaise
  • Personer: 4 personer
  • Klar på: 45 min
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Bouillabaise

3.0/6 rating (1 votes)

Brosme bagt i lag med aubergine
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Brosme bagt i lag med aubergine

4.0/6 rating (1 votes)

Bækørreder bagt i folie
  • Personer: 4 personer
  • Klar på: 45 min
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Bækørreder bagt i folie

3.0/6 rating (1 votes)

California rolls
  • Personer: 12 personer
  • Klar på: 45 min
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

California rolls

6.0/6 rating (1 votes)

Dampede rødspættefileter med grillede squash
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Dampede rødspættefileter med grillede squash

4.8/6 rating (5 votes)

Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin

4.0/6 rating (6 votes)

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark