Grillede østers

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 15 min
  • Visninger: 3802
Fisk på Grill / Jan & Miriam Glæsel

Du skal bruge

  • 6-12 østers

Marinade til østers:

  • 100 g smør
  • 4-6 fed hvidløg
  • 1-2 spsk stærk chilisauce
  • saft af 1 citron Husk: Foliebakke med 1 cm salt i bunden


Sådan gør du

Marinade:

  • Smørret smeltes i en kasserolle.
  • Tilsæt det pressede hvidløg, chilisauce og citronsaft, og giv blandingen et kort opkog og stil den til afkøling. Lad det stå til du har åbnet østersene.
  • Dæk bunden af en foliebakke med 1 cm groft salt, og sæt de åbnede østers i saltet. På den måde har du styr på sagerne, når du skal til og fra grillen.
  • Hæld 1 spsk af marinaden ned i de åbne østers.
Ved grillen:

  • Tag bakken med ud til grillen. Hvis det kan lade sig gøre, stilles hver østers på risten over direkte varme, og griller i ca. 8-10 min.
  • Når de begynder at boble, skal de have yderligere 3 min. på grillen inden de er helt færdige. Hvis man vil være helt sikker på, at de ikke vælter, kan de evt. grilles i  foliebakken med saltet - smid da saltet ud efter endt grillning.
Tip: Resten af marinaden kan evt. bruges til at pensle fisk med under stegning. Den er også særdeles velegnet til jomfruhummer og store rejer.

Tip: Østers åbnes nemmest med et "østers-åbner-sæt", som består af et lille træbræt og en lille kniv. Lirk forsigtigt kniven ind i østersåbningen, og frigør den øverste skal hele vejen rundt. Vær opmærksom på at få hele østersen i den underste skal før toppen fjernes. Behold så meget af vandet i skallen som muligt.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark