Indbagt laks med spinat

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 1636
Indbagt laks med spinat

Du skal bruge

  • 500 g spinat
  • salt og peber
  • 4 butterdejsplader (frost)
  • 4 laksesteaks uden skind og ben
  • 1 æggeblomme
  • dild
  • 1 rød peberfrugt i små tern Courgette-tzatziki:
  • 1 stor courgette (squash)
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron


Sådan gør du

  • Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen. Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
  • Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur.
  • Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, hvor snittene er.
  • Læg de 4 stykker laks på en bageplade med bagepapir. Fordel spinaten oven på laksen. Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks og prop enderne ind under fisken.
  • Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 min. ved 180 grader.
Courgette-tzatziki:

  • Riv courgetten groft.
  • Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.
  • Vend courgetterne i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern.

Servér med courgette-tzatziki og godt brød.

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark