Indisk curry med torsk

4.7/6 rating (3 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 2141
Indisk curry med torsk

Du skal bruge

  • 2 løg
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ limefrugt
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • salt
  • 500 g torskefilet
  • 2 dl ærter
  • 1 bundt frisk koriander

Tilbehør:

  • Kogte basmatiris
  • Mango- eller limechutney


Sådan gør du

  • Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
  • Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
  • Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
  • Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
  • Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.
  • Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.
  • Drys med frisk koriander, og servér med kogte basmatiris og chutney.

Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.

Tip: I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske eller lange.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark