Laks i krydderlage

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 1743
Laks i krydderlage

Du skal bruge

  • 1½ liter vand
  • ¾ dl hvidvinseddike
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 4 stilke estragon
  • 10 peberkorn
  • 2 rødløg
  • 1 fennikel
  • 450-500 g laksefilet uden skind og ben
  • 2 æbler
  • 900 g kogte nye kartofler
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk olivenolie Lakserognscreme:
  • 2 dl syrnet fløde 9%
  • revet skal af ½ usprøjtet citron
  • 2-3 tsk citronsaft
  • salt og peber
  • 50 g lakse- eller ørredrogn

Tilbehør:

  • Godt brød


Sådan gør du

  • Kog vandet op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande.
  • Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
  • Skær laksen i 8 tykke skiver på skrå. Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 min.
  • Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver og snit forårsløgene fint.
  • Tag fisken op af lagen, og hæld lagen fra grøntsagerne.
  • Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden. Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
  • Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med lakserognscreme.
Lakserognscreme:

  • Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • Vend lakserognen i cremen, og servér ved siden af i en skål.
Servér retten med godt brød.

Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark