Luksusfrikadeller med røget laks og krydderurter

Du skal bruge
- 400 g torsk eller lyssejfilet
- 1 tsk salt
- peber
- 1 dl fløde
- 100 g røget laks skåret i meget små tern
- 1 æg
- 2 spsk majsstivelse (maizena)
- 1-2 hakkede forårsløg eller 1 spsk revet almindelig revet løg
- 2 spsk dild
- 2 spsk persille
- En blanding af smør og olie til stegning
Sådan gør du
- Skær fisken i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Mix dem sammen med saltet til en jævn masse. Tilsæt fløden mens der mixes.
- Kom fiskefarsen op i en skål og rør de øvrige ingredienser i.
- Lad farsen hvile i køleskab ½ time, og steg derefter små frikadeller i en blanding af smør og olie.
Server med hjemmelavet remoulade og nye kogte kartofler.
Tip: Tag laksen og krydderurterne ud af opskriften, og du har en opskrift på 'almindelige' fiskefrikadeller.