Ovnbagt ørred med krydderurter

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 3854
Ovnbagt ørred med krydderurter

Du skal bruge

1 hel ørred, ca. 800 g
1 bundt dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette eller lign.
2 fennikel

Tilbehør:
Kogte kartofler
1 bundt grønne asparges
Groft brød


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Hak halvdelen af dilden.
  • Riv skallen af citronen. 
  • Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde eller lign., og smag til med salt og peber. 
  • Skær fennikel i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
  • Læg ørreden oven på fennikelen. 
  • Skær 4-5 snit på overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.   
  • Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.  
  • Skær resten af citronen i skiver, og læg i bugen på ørreden sammen med resten af dilden. 
  • Bag ørreden 25-30 min. i ovnen.
Servér ørreden med fennikel, kogte kartofler, dampede friske asparges, citrondressingen og godt brød.

Tip: I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, f.eks. fra frost.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark