Rødfisk og skaldyr bagt i kokosmælk

4.0/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 55 minutter
  • Visninger: 4407
Rødfisk og skaldyr bagt i kokosmælk

Du skal bruge

  • 400 g rødfiskefilet
  • 200 g muslinger
  • 1 løg
  • 4 tomater i skiver
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 4 jomfruhummerhaler med skal
  • 1 dåse kokosmælk
  • saft af 3 limefrugter
  • Æblevinaigrette:
  • 1 rød chili
  • 1 grønt æble
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • saft af 3 limefrugter
  • 1 spsk olivenolie
Tilbehør:
  • Kogte jasminris


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær rødfiskefileten i 8 stykker.
  • Skyl muslingerne i flere hold koldt vand, og smid de muslinger ud, som ikke lukker sig, når man banker dem ned i bordet.
  • Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløgene fint.
  • Læg fisk, muslinger, jomfruhummerhaler og grøntsager mellem hinanden i et mellemstort ildfast fad.
  • Varm kokosmælken op i en gryde. Sluk for blusset, og tilsæt limesaft, hvidløg, salt og peber.
  • Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 min.
Æblevinaigrette:

  • Skær chili og æbler i bittesmå tern. Skær forårsløgene i skiver. Hak korianderen.
  • Bland æble, chili, forårsløg og koriander med limesaft, olivenolie, salt og peber.
Servér fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.

Tip: I stedet for rødfisk kan du anvende havtaske, havtaskekæber, havkat eller multe.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark