Skindstegt kulmule med thaimarinade

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 2498
Skindstegt kulmule med thaimarinade

Du skal bruge

  • 600 g kulmulefilet med skind
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ chili
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 spsk sojasauce
  • saft af 2 limefrugter
  • 4 kafir-limeblade
  • 1 salathoved
  • 4 tomater
  • ½ dl peanuts
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • jasminris


Sådan gør du

  • Skrab skællene af kulmulefileten med en gaffel.
  • Skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små snit i skindet.
  • Varm olien op på en slip let-pande, og læg kulmulestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
  • Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
  • Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade.
  • Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.
  • Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
  • Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander.
Servér med kogte ris.

Tip: I stedet for kulmule kan du anvende brosme, hvilling, kuller, lange, lyssej, sej eller torsk.

Beskrivelse

728x90 01-1

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark