Skrubbe dampet i bastkurv

4.0/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 1522
Skrubbe dampet i bastkurv

Du skal bruge

  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 citrongræs
  • 2 tsk grøn thai karrypasta
  • 4 kaffir-limeblade
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bouillonterning
  • 450 g skrubbefilet
  • Evt. 1-2 bananblade
  • 500 g asiatiske grøntsager, fx bok choi, forårsløg, sukkerærter
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og peber

Tilbehør: Kogte jasminris


Sådan gør du

  • Hak hvidløgene fint. Flæk chilien og toppen på citrongræsset.
  • Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
  • Læg skrubbefileterne i en bastkurv. Læg evt. bananblade under fisken. Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 min.
  • Lynsteg grøntsagerne i olien i wok eller pande. Krydr med salt og peber.
  • Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven. Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce. Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.
Tip: Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist. Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille 3 kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.

Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.

Tip: I stedet for skrubbe kan du anvende rødspætte, ising, rødtunge eller skærising.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark