Stegt rødspætte med sauce af champignon

4.3/6 rating (4 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 4465
Stegt rødspætte med sauce af champignon

Du skal bruge

500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majs-stivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
500 g rødspættefileter

Tilbehør:
Kogte kartofler
Dampede grøntsager eller en skål salat


Sådan gør du

  • Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og brun champignonerne i olien.
  • Opløs majsstivelsen i mælken, og hæld blandingen sammen med champignonerne. Tilsæt bouillonterningen, og kog op under omrøring. Lad saucen småkoge i 5 min.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Kom rugmelet på en tallerken.
  • Varm 1 spsk olie op på en stor pande.
  • Fold rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i rugmel, og steg dem med det samme på panden.
  • Steg fileterne 2-3 min. på hver side, og dryp evt. med ekstra olie, når du vender dem.
  • Krydr fiskene med salt og peber.

Servér rødspætterne med champignonsauce, kogte kartofler og dampede grøntsager eller salat.

Tip: I stedet for rødspætte kan du anvende ising eller skrubbe.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark