Hellefisk bagt med karljohansvampe

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 2232
Hellefisk bagt med karljohansvampe

Du skal bruge

  • 500 g hellefiskefilet
  • 4 stilke timian
  • 500 g karljohansvampe (eller lign., fx rørhatte)
  • salt og peber
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 tsk frisk citronsaft
Tilbehør:
  • kogte kartofler og godt brød eller pasta


Sådan gør du

  • Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir.
  • Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
  • Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
  • Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
  • Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene.
  • Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner.
  • Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
  • Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min.
  • Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.
Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.

Tip: I stedet for hellefisk kan du anvende torsk, sej, kuller, kulmule, rødfisk eller victoriabars.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark