Hjemmelavet yoghurt

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 2 personer
  • Visninger: 1470

Du skal bruge

  • 2 l mælk
  • 2 dl yoghurt og det er vigtigt at den er frisk
  • evt 1-2 dl fløde


Sådan gør du

Kog mælken ind ved svag varme til det er reduceret med en tredjedel.

Den får en skorpe af mælkeskind som man kan skumme af, eller røre ind i yoghurten som man vil. Køl mælken ned til ca. 40 grader, og ikke mere end 45.

Prøv første gang med et termometer, men man lærer hurtigt at vurdere hvor varm den skal være. Rør fløde og yoghurt i og kom det i en stor beholder af plastic eller stål. Pak ind i flere hold håndklæder og stil det så lunt som muligt. Fyrrum, ved en ovn, eller måske ind i ovnen bare med lampen tændt.

 

Efter ca. 6 timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere. Køl den ned og nyd det.



Når man koger mælken ind giver det en mere fast yoghurt, fantastisk med honning på til morgenmad.

Til suppe bruger man den som den er, til tzatziki skal den drænes yderligere.

Yoghurten er meget mild, men bliver mere syrlig når den står. Efter 5-6 dage er den så syrlig som købeyoghurt.

Man kan selvfølgelig også lave den i små glas eller mindre beholdere til at servere den direkte fra.

Så langt så godt.

 

En agurk der har groet stille og roligt har et meget højere tørstofindhold, og behøver ikke altid blive drænet før man kommer den i yoghurten.

Om det er nødvendigt finder man ud af når man river den. Drys med lidt groft salt, og lad agurken dryppe af i et dørslag. Tryk den godt tør før den blandes i. Hvis både agurk og yoghurt er drænet godt vil det blive en meget fast salat, og det skal det også være.

Forholdet mellem agurk og yoghurt skal være ca halvt af hvert, men der er nu ret vide rammer.

Rør så olivenolien i, til det passer. Ikke så meget at det skiller ud, men nok til at det får en let fedme, der passer til syrligheden. Smag til med salt nykværnet peber, ogs så meget knust hvidløg man synes er godt.

Så langt har man en fremragende tzatziki.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark