Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 3194
Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr

Du skal bruge

  • 1 skalotteløg
  • 4 stilke frisk estragon
  • 1 flaske halvtør, god hvidvin
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • salt og peber
  • 400 g filet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe
  • 200 g skaldyr fx jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter
  • 2 dl bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stilke timian
  • 1 laurbærblad
  • 5 peberkorn

Tilbehør:

  • Godt brød og en stor skål blandet salat


Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
  • Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
  • Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
  • Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
  • Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér med fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark