Ising i filodej med rispilaf

5.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 2713
Ising i filodej med rispilaf

Du skal bruge

  • 2  spsk raps- eller olivenolie
  • 250 g basmatiris
  • 1 hel kanelstang
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 4 dl vand
  • 400 g østershatte
  • salt og peber
  • 600 g isingfilet
  • 4 stykker filodej ca. 40x40 cm
  • 25 g smør
  • 1 frisk mango
  • 1 dl stærk mangochutney


Sådan gør du

  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og svits ris og krydderier i olien under omrøring.
  • Tilsæt vand og ½ tsk salt, og kog risene 10 min. Sluk for blusset, og lad risene trække i 10 min.
  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Rist østershattene på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Del isingfileterene i 4 lige store portioner. Læg en portion ising på hvert stykke filodej, og krydr med salt og peber.
  • Læg 1/4 af østershattene på hver portion fisk.
  • Pak filodejen forsigtigt om fisken som en sæk, og pres den lidt sammen. Pensl dejen med smeltet smør.
  • Bag filopakkerne, til de er gyldenbrune, ca. 14 min.
  • Skræl mangoen, skær kødet fra stenen, og skær kødet i tern. Blend mangoen med mangochutneyen til en jævn sauce.
Servér filopakkerne med rispilaf og mangosauce.

Tip: I stedet for ising kan du anvende skærising, skrubbe, rødspætte, rødtunge, hellefisk, sej, torsk, kuller, kulmule eller lange.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark