Kalvekoteletter med stuvede nye grøntsager

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Visninger: 4036
Kalvekoteletter med stuvede nye grøntsager

Du skal bruge

  • 400 g små gulerødder, skrubbede
  • 3 bundter forårsløg, rensede
  • 16 grønne asparges
  • 2 dl vand
  • ½ l piskefløde
  • 4 kalvekoteletter
  • 25 g smør
  • salt
  • peber


Sådan gør du

Skær gulerødderne i stykker på 1,5 × 1,5 cm. Gør det samme med de rensede forårsløg.

Knæk bunden af aspargesene og skær dem i stykker på 1,5 cm. Sæt vandet over at koge, salt det en lille smule, og kog gulerodsstykkerne til de stadig er sprøde. Tag gulerødderne op af vandet, skyl dem i koldt vand så de bliver afkølede, og læg dem sammen med asparges og forårsløg.

Sæt fløden over svag varme i en gryde, hvor der også er plads til grøntsagerne. Lad fløden koge ind til ¼.

Sæt en stor pande over stærk varme, kom smørret på, og lad det bruse af. Kom koteletterne på panden og lad dem stege godt brune før man vender dem. Når de er vendt, skrues der ned for varmen og der kommes salt og peber på. Når blodet lige så stille begynder at pible frem på oversiden af koteletten er den færdig. Tag panden af varmen og lad dem ligge og hvile. Sæt gryden med den nedkogte fløde over sammen med grøntsagerne i Kog det igennem i et par minutter til grøntsagerne er færdige.

Spis med persilledrys, en kvart citron til hver og en pillet aspargeskartoffel.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark