Krydret flæskesteg

4.7/6 rating (7 votes)
  • Til: 8 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 2
  • Visninger: 6864
Krydret flæskesteg

Du skal bruge

  • Et stykke nakkekam med svær eller ribbenssteg på ca 2 kg
  • 4 laurbærblade, helst friske
  • En stor kvist frisk rosmarin
  • Et helt hvidløg i fed
  • En dusk frisk timian
  • 20 friske salvieblade
  • 1 spsk anisfrø
  • 1 spsk hel korianderfrø
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk hel sort peber


Sådan gør du

Tør kødet godt af, og lad det lufttørre på køkkenbordet en times tid. Pluk bladene af krydderurterne, gem kvistene. Knus hvidløg og krydderier groft i en morter. Det skal ikke knuses helt. Gnub det ned mellem sværene på kødet. Der der være en del, og jo bedre det kommer ned, jo mere sprød bliver sværen. Krydderurterne stikkes ned mellem sværen, de kan godt være der alle sammen. Steg kødet i en lille bradepande med vand i bunden, ved 160 grader til kødet er akkurat gennemstegt, det tager alt efter ovn og kødets tykkelse ca 1,5 time. Den lange stegning plejer at få sværen sprød, ellers må man give den lidt gas ved 200 grader til den bobler op. Spis med meget brød, en eller anden slags kartofler, masser af grøn salat og en rødbedesalat.

Beskrivelse

Krydret flæskesteg Til to dage eller 8 personer.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark