Lakse-satayspid med jordnøddesauce

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 4045
Lakse-satayspid med jordnøddesauce

Du skal bruge

  • 450 g laksefilet uden skind og ben
  • 2 spsk brun farin
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 citron
  • 1½ tsk fiskesauce
  • 2 løg
  • 1 spsk rapsolie
  • 100 g ristede peanuts
  • 2 cm ingefær
  • 1 spsk kokosmel
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 1 tsk karry
  • evt. ½ chili
  • 4 dl vand
  • salt
  • ris
  • råkostsalat af hvidkål, rødkål, gulerod og rødløg


Sådan gør du

  • Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spidet.
  • Bland farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  • Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
  • Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry og evt. finthakket chili. Tilsæt vand, og lad sucen koge i 15 min.
  • Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  • Varm en pande op, og steg laksespidene 1 min. på hver side.

Servér lakse-satayspidene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.

Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred eller tun.

Beskrivelse

728x90 01-1

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark