Lyssej med svampe bagt i spidskål

5.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 55 minutter
  • Visninger: 1376
Lyssej med svampe bagt i spidskål

Du skal bruge

  • 4 store spidskålsblade
  • 400 g blandede svampe fx østershatte, markchampignoner eller kejserhatte
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g lyssejfilet uden skind og ben
  • 250 g cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 250 g blomkål
  • 2 skalotteløg


Sådan gør du

  • Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 min.
  • Lad kålbladene køle af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
  • Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Skær lyssejen i 4 stykker
  • Smør en stor kop med lidt olie. Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
  • Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade.
  • Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min. ved 180 grader.
Tomatcoulis:

  • Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne.
  • Svits hvidløgene i 1 spsk olie hurtigt i en gryde, uden at de tager farve.
  • Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin.
  • Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.
Sprød Blomkål:

  • Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget.
  • Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 min. Tilsæt skalotteløg, salt og peber.
Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.

Tip: I stedet for lyssej kan du anvende mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark