Bagt kartoffel med rejedressing

Du skal bruge
- 4-8 bagekartofler, ca. 1¼ kg
- 1 lille fed hvidløg
- 3 dl syrnet fløde 9%, ylette, letmælksyoghurt eller lign.
- 1 tsk paprika
- 2 spsk ketchup
- 300 g optøede rejer
Tilbehør:
- En stor skål blandet salat
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
- Snit et kors midt i skrællen på hver kartoffel, og læg dem på en bageplade.
- Bag kartoflerne 1-1½ time ved 200 grader. Check om kartoflerne er færdige ved at stikke midt i kartoflen med en spids kniv. Hvis kartoflen slipper kniven, er den færdig.
- Hak hvidløget fint, og bland det med syrnet fløde, ylette, letmælksyoghurt eller lign. Tilsæt paprika og ketchup. Smag til med salt og peber.
- Lad rejerne dryppe af i en sigte, og vend dem i dressingen.
Tip: Kartoflerne kan bages hurtigt i mikrobølgeovnen. Bag kartoflerne ved højeste effekt, og beregn 5 min. pr. kartoffel, dvs. at hvis du bager 4 kartofler på én gang, skal de bage i alt 20 min.