Lakridskølle med lam

4.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Klar på: 1 time
  • Visninger: 3880
Lakridskølle med lam

Du skal bruge

  • 1 lammekølle (evt. udbenet)
  • 3 tsk. Raw Liquorice Powder
  • 5 spsk. Sweet Liquorice Syrup el. Salty Liquorice Syrup
  • Masser af frisk, hakket rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • Salt og peber


Sådan gør du

Lam elsker krydderier, men mængden af krydderi – særligt lakridspulver og sirup – er en smagssag. Variér selv mængden efter din lakridssmag.

Skær små snit i overfladen/fedtet på lammekøllen og gnid den godt ind i lakridspulver, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad evt. lammekøllen trække 30min. på køl. Sæt ovnen på 180 grader og læg de 5 spsk. lakridssirup oven på lammet (det smelter selv ud over lammet). Sæt lakridskøllen i et fad i den varme ovn, hæld lidt væde i fadet (fx en rest rød- eller hvidvin) og steg den i ca. 1½ time, afhængig af størrelse.  Man kan med fordel hælde lakridsskyen i bunden af fadet over stegen med jævne mellemrum.

Brug stegetermometer - så er det let at se, hvornår kødet er stegt tilpas. Kødet er rosastegt ved en centrumtemperatur på 65 grader C, og gennemstegt ved 70 grader C.

Forslag til tilbehør:

Hak 8 tomater, 1 agurk, persille, purløg og ½ løg fint. Pres 1 fed hvidløg og bland det hele med olie, salt og peber. Lad det evt. trække i ½-1 time. Pynt med feta eller mozzarella inden servering.

Groft flute
Små kartofler

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark