Stegt højreb

5.6/6 rating (10 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 60 min
  • Visninger: 5832
Stegt højreb

Du skal bruge

  • 800 g fint højreb
  • 2 stk. porre
  • 2 stk. kartoffel
  • 1 dl fløde
  • ¼ bundt timian (i alt ½ bundt)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rødbede
  • 1 stk. rødløg
  • 4 stk. pastinak
  • 300g rosenkål
  • 50 g smør
  • Til hvidvin sauce:
  • 1 l mørk kalve fond
  • ¼ bundt timian
  • 1 fed hvidløg
  • 3 laurbær blade
  • 1 dl. Hvidvin
  • 1 spiseske tomat koncentrat
  • 1 stk. gulerod
  • 1 løg
  • 50 gram smør til at montere med


Sådan gør du

Højbindes med snor, den klargjorte steg brunes af på alle sider på pande med rent fedstof (olie) ved høj varm for at lukke porerne i kødet. Timian, hvidløg, og tilsættes med smør salt og peber vendes og står og trækker i dette til det er kold (ca. 15 minutter.) ovnen tændes på 100 grader og kerne temperatur skal være 59 grader så tages steg ud og hviler 10 minutter. 4 stk. pastinak skæres i firkant og brunes af på pande kommes i ovn sammen med Porre i et fad med smør, salt og peber bages i ca. 30 minutter Rødløg skæres i både og bages sammen med med lidt hvidvin, salt og peber. Rosenkål skæres i små stykker og ristes hårdt, på en pande. Sauce 1 spiseske tomat koncentrat brunes af på pande for at fjerne bitterheden. Gulerod, løg brunes af på pande. Hvidvin sauce, fremstilles af neutral brun kalve fond og hvidvinen kommes , lidt sukker, timian, laurbær balde, hvidløg. Gulerod, løg. Koges ned med tomat koncentrat. Monteres med smør og smages til med salt og peber. Jævnes efter behov

Beskrivelse

Stegt højreb.
© Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark