Rødspætte i sprød wonton

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 2919
Rødspætte i sprød wonton

Du skal bruge

  • 450 g rødspættefilet
  • 20 små stykker wontondej
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl friskpresset appelsinjuice
  • ½ dl citronsaft
  • 100 g rørsukker
  • 600 g grøntsager fx rodfrugter, courgette (squash), løg, aubergine, asparges, majs
  • 1 spsk raps- eller olivenolie

Tilbehør:
  • Kogte ris
  • evt. drys af kinesisk hvidløgspurløg


Sådan gør du

  • Læg et lille stykke fisk på midten af hvert stykke wontondej. Fold dejkanterne op omkring fisken, og tryk den godt sammen.
  • Læg wontonerne i et ildfast fad med bagepapir, og bag dem 7 min. ved 180 grader.
  • Kom sojasauce, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en gryde, og lad det småkoge, til der er 1 dl tilbage.
  • Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver. Pensl dem med olie, og steg dem på en varm grillpande, til de har et smukt grillmønster på begge sider. Krydr med salt og peber.
Servér wontonerne med sojaglace, grillede grøntsager og kogte ris og evt. et drys kinesisk hvidløgspurløg.

Tip: I stede for rødspætte kan du anvende ising, skærising, skrubbe, rødtunge, torsk, sej, kulmule, kuller, rødfisk, hellefisk eller lange.

Tip: Wontondej og kinesisk hvidløgspurløg kan købes i asiatiske fødevarebutikker.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark