Risotto med ising og asparges

Du skal bruge
- 500 g grønne asparges
- 450 g isingfilet
- 1 lille løg
- 2 spsk olivenolie
- 4 dl risottoris
- 1 dl hvidvin eller tør vermouth
- 1 tsk revet citronskal
- 3-4 tsk trisk citronsaft
- 1 bundt hakket purløg
- 1 spsk hakket citrontimian (eller alm. timian)
Sådan gør du
- Bræk enderne af aspargesene. Skær hovederne af aspargesen i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
- Skær isingfileterne i tykke strimler
- Hak løget fint. Svits løæget i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.
- Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth. Kog til væsken næsten er væk.
- Tilsæt 1-2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring. Tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.
- Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 min. Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.
- Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og citronsaft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten ligesom pasta al dente.
- Vend forsigtigt asparges og fisk med hakket purløg, citrontimian og olivenolie.
- Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk over risottoen. Servér straks.
Tip: I stedet for ising kan du anvende skærising, rødspætte, skrubbe eller rødtunge.