Pastasalat med laks

Du skal bruge
1 bundt asparges (500 g)
400 g kort pasta, fx penne, skruer eller sløjfer
1 stor avocado
2 dl ylette, letmælksyoghurt eller lign.
saft af ½-1 citron
200 g røget laks i skiver
salt og peber
1 bundt purløg
Tilbehør:
Godt brød
Sådan gør du
- Knæk enden af aspargesene, og skær dem derefter i stykker på 3 cm.
- Kog pastaen i rigeligt kogende vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken. Kog aspargesene med de sidste 3 min.
- Hæld pasta og asparges op i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.
- Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske.
- Blend avocadokødet med ylette og citronsaft.
- Skær laksen i strimler.
- Vend pasta, asparges, laks og avocadodressing grundigt sammen i en stor skål. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, så dressingen ligger cremet og lækker om pastaen.
- Drys hakket purløg over pastasalaten, og servér med brød.
Tilbehør: Godt brød
Tip: I stedet for røget laks kan du bruge røget ørred.