Salade Lyonnaise

5.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Visninger: 2972
Salade Lyonnaise

Du skal bruge

Til 4 personer  

  • 400 g babyspinat
  • 75 g pancetta, Ventreche eller god bacon
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 spsk sherryeddike
  • 8 spsk sød sherry
  • 2 spsk tamari
  • 4 skiver tørt hvidt brød
  • 4 helt friske æg
  • 1 spsk æbleeddike
  • krydderurter, purløg, kørvel, dild, persille, estragon


Sådan gør du

Skyl spinaten grundigt i meget vand uden at klemme den. Skær pancettaen i tern. Enten koger man æggene smilende, ca. 6 minutter, eller man blærer sig med at pochere dem. kom en lille gryde i kog med œ l. vand og æbleeddiken. Når det koger knækker man æggene ét ad gangen ned i en kop og lemper dem ét ad gangen ned i vandet. Skru ned så vandet kun bævrer. Når hviden er fast tager man det op med en hulske, og pocherer det næste æg.

Tør brødskiverne i ovnen til de er helt tørre, knus dem til grove stykker. Rist pancettaen sprød på en pande med olien. Imens arrangeres spinaten på fire store tallerkener. Når pancettaen er sprød tages den op med en hulske og fordeles over spinaten. Kom så tamari, eddike og sherry på panden og kog ind ved høj varme til en tyk sirup. Hæld over spinaten. kom æggene på, så brødet, og til sidst masser af krydderurter. Spis varmt, det er himlen.

Spinattærten smager af Sydeuropa, konsistensen er perfekt, smagschokket når man skiftevis bider i en salt ansjos og en sødsyrlig korende er meget, meget oplivende.

Hvis man ikke kan døje ansjoser - altså de saltede i olivenolie, kan man jo lade være med at lade deres krydrede havsmag pryde ens tærte.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark