Dampede blåmuslinger med øl

4.7/6 rating (6 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 25 min
  • Visninger: 5476
Dampede blåmuslinger med øl

Du skal bruge

  • 2 kg blåsmuslinger
  • 2 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 1 dl cider
  • 1 porre (det hvide)
  • ½ bdt timian
  • 4 dl piskefløde
  • ½ fl øl
  • ½ bdt persille Smør


Sådan gør du

Rens muslingerne i koldt vand, og tjek for liv Er muslingerne åbne, bankes der let mod bordpladen. Hvis de lukker sig, er de levende, men forbliver de åbne, er de døde og skal så kasseres. Pil løg og hvidløg, rens porren. Snit grønsagerne fint og kom dem i en gryde med lidt smør. Sauter let sammen med timian, uden at grønsagerne tage farve. Tilsæt muslingerne og rør godt rundt. Tilsæt øl, læg låg på gryden og lad muslingerne dampe 7 minutter, til de har åbnet sig. Dem, der ikke åbner sig, kasseres. Sigt muslingebouillonen fra og kog den op med fløde (koger ca. 4 minutter). Stil muslingerne til side i gryden med låg over. Hak persillen groft, tilsæt til bouillonen og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk øl. Hæld bouillonen over muslingerne og server dem med brød.

Beskrivelse

Dampede blåmuslinger med øl og persille.
© Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark