Fjordrejebisque

5.0/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Visninger: 1638
Fjordrejebisque

Du skal bruge

  • 1 kg fjordrejer
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 2 bladselleristænger
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 1 tsk tørret koriander
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 liter vand eller fiskebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Dild eller kørvel til pynt
  • Godt brød, flûtes eller grovboller


Sådan gør du

  • Bring en stor gryde vand med 2 spsk salt i kog.
  • Kom rejerne i det spilkogende vand, kog hurtigt op igen, og hæld rejerne op i en sigte.
  • Lad rejerne køle lidt af, og pil dem. Gem rejeskallerne, og opbevar de pillede rejer i en skål i køleskabet.
  • Skær grøntsager og hvidløg i små tern.
  • Varm olien op i en gryde, og rist rejeskallerne hårdt i olien.
  • Tilsæt grøntsagerne, og svits dem sammen med rejeskallerne et par min.
  • Tilsæt tomatpuré og koriander, og rist et øjeblik
  • Tilsæt hvidvin og vand eller bouillon, og kog suppen op. Skru ned for blusset, og lad suppen simre i 30 min.
  • Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
  • Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
  • Fordel rejerne i 4 dybe tallerkener. Hæld suppen over, og drys med lidt dild eller kørvel.
Servér suppen rygende varm med godt brød.

Tip: I stedet for fjordrejer kan bisque laves med jomfruhummer.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark