Frisk pasta med skaldyr a la thai

Du skal bruge
500 g muslinger
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 frisk chili
2 cm frisk ingefær
1 spsk rapsolie
1 tsk farin
1 spsk sød chilisauce
8 hele jomfruhummere
500 g frisk båndpasta
1 håndfuld thai basilikum
Tilbehør: En stor skål grøn salat
Sådan gør du
- Rens muslingerne i flere hold koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet.
- Hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
- Varm en gryde op. Kom muslingerne i den varme gryde, tilsæt hvidvin, og læg låg på gryden. Ryst indimellem gryden, og kog muslingerne ved høj varme, til de lige har åbnet sig.
- Skær hvidløg og chili i tynde skiver, og skær ingefær i tynde stave.
- Varm olien op i en wok, stor pande eller gryde, og rist hvidløg, chili og ingefær i et par sekunder, uden at de tager farve. Tilsæt farin og chilisauce.
- Tilsæt derefter jomfruhummerne, og steg i 5 min. (8 min. hvis de er store).
- Vend muslingerne og deres kogelage sammen med jomfruhummerne.
- Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
- Vend den færdigkogte pasta grundigt sammen med jomfruhummere, muslinger og basilikum.
Servér med en stor skål salat.
Tip: I stedet for jomfruhummer kan du anvende rejer med skal, som dog kun skal stege 2 min.