Bouillabaise

3.0/6 rating (1 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Klar på: 45 min
  • Visninger: 3938
Bouillabaise

Du skal bruge

  • 500 g muslinger
  • 3 tomater
  • 2 porrer
  • 1 lille fennikel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/4 tsk safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter vand
  • 1 tsk salt
  • 2 torskehoveder
  • 4-8 jomfruhummerhaler
  • 450 g rødspættefilet Aioli:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 tsk citronsaft
  • salt og peber

Tilbehør:

  • Godt brød, flutes eller grovboller


Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par min., må de kasseres.
  • Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  • Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 min.
    Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 min.
  • Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 min.
  • Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
Aioli:
Knus hvidløgene, og rør dem sammen mad mayonnaise. Smag til med citronsaft og salt og peber.
Servér aiolien i en skål ved siden af suppen.

Servér bouillabaisen rygende varm med aioli og masser af brød.

Tip:
I stedet for at koge suppen med torskehoveder kan du bruge fiskefond. Se opskrift her.

Tip:
I stedet for rødspættefilet kan du anvende skrubbe, ising, skærising, rødtunge, sej, kuller, kulmule, brosme, havkat, havtaskehale eller -kæber, slethvar, rødfisk eller lange. Brug gerne flere forskellige slags fisk i suppen.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark