Kartoffelsuppe

2.0/6 rating (2 votes)
  • Til: 4 personer
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Klar på: 30 min
  • Visninger: 2283
Kartoffelsuppe

Du skal bruge

  • Det hvide af 3 porrer, i skiver
  • 750 g skrællede kartofler, helst King Edward, eller Sava
  • 50 g smør
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  •  ½l vand
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • peber
  • et bundt purløg
  • en dusk kørvel


Sådan gør du

Gem den grønne porretop til suppe. Kom porre, kartofler, krydderurter og smør i en gryde. Lad det svede i ti minutter, uden at tage farve. Kom eddiken i og kog den væk. Kom vand på til det dækker grønsagerne og lad det koge sagte til det hele er meget mørt. Fisk timian og laurbær op. 

Blend suppen med en stavblender, eller almindelig blender, med fløden til den er helt glat. Hvis man gør det i en almindelig blender skal man gøre det over 2 omgange. Ellers bliver glasset for fyldt, og suppen bliver presset ud af toppen når man starter blenderen. Hvis den er for tyk spædes med lidt varm mælk. Smag suppen til med salt og peber. Spis med purløg og kørvel på toppen. Hvis suppen skal spises kold skal man være opmærksom på at den tykner når den køler af.

Spis med ovnbagte ostemadder, hvor brødet først er smurt med dijonsennep, så dækket med revet ost, og gyldnet i ovnen.

Til 4 personer

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark