Stærk thailandsk fiskesuppe

Du skal bruge
- 2 dl jasminris
- 8 dl vand eller hønsebouillon
- 2 cm galangarod (eller ingefær)
- 3 stilke citrongræs
- 1 lille thai chili
- 8 kaffir-limeblade
- 1 dåse kokosmælk
- saft af 2 limefrugter
- 3 spsk fiskesauce
- 1 tsk sukker
- 450 g mørksej
- 2 tomater
- 1 bundt forårsløg
- 1 lille bundt frisk koriander
Sådan gør du
- Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 min.
- Skræl galangaroden, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
- Kom galangarod, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk. Kog ved svag varme i 5 min.
- Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
- Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
- Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen. Kog endnu 1 min. ved svag varme.
- Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak koriander groft. Kom dem i suppen, og servér straks.