Sushi

Sushi er en traditionel japansk ret som består af ris der er tilført riseddike, og som serveres med forskelligt tilbehør. Tilbehøret består typisk af fisk, tang og skaldyr, men kan også være kød, æg, grøntsager eller svampe. Tilbehøret kan både være råt, forarbejdet (kogt, stegt) eller marineret. Sushi spises som regel med syltet ingefær, soja og wasabi (en japansk peberrodspasta, som man kan blande i sojaen).

I de vestlige lande er ordet sushi blevet synonymt med rå fisk, men den japanske betydning af ordet er kombinationen af ris og riseddike. Rå fisk som spise hedder på japansk sashimi.

Sushi bliver sjældent tilberedt med brug af krydderier, dog bruges af og til chili og wasabi. Ved tilberedningen lægges der stor vægt på det visuelle indtryk, og sushi anrettes ofte meget kunstfærdigt.

Der findes forskellige slags sushi. Sushi rullet i nori (tørre plader af tang) kaldes makisushi. Sushi formet til en lille klump med f.eks. skiver af fisk på toppen kaldes nigiri.

California rolls
  • Personer: 12 personer
  • Klar på: 45 min
  • Sværhedsgrad: Mellem
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

California rolls

6.0/6 rating (1 votes)

Nem sushi
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Nem sushi

4.8/6 rating (4 votes)

Nigiri sushi
  • Personer: 6 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Nigiri sushi

5.0/6 rating (4 votes)

Slagskibs-sushi
  • Personer: 4 personer
  • Klar på: 45 min
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Slagskibs-sushi

5.5/6 rating (2 votes)

Sushi med lynsvitset tun
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Sushi med lynsvitset tun

5.0/6 rating (2 votes)

Sushi-kræmmerhuse
  • Personer: 4 personer
  • Indsendt af: Rungthiwa Chummongkhon (Fae)

Sushi-kræmmerhuse

4.5/6 rating (4 votes)

Nyeste dessert opskrifter

Nyeste drinks opskrifter

Find

Søg

Søgeord

PARTNERSKABER

For annoncører

Websites

søren gammelmark